Укладаємо ламінат на кухню — переваги і недоліки
Багато господинь віддають свою перевагу полам з ламінату для улюбленої кухні. Безперечно, це хороший сучасний матеріал, але і у нього є свої переваги і недоліки. Уклавши на кухні ламінат, отримуємо красиву, теплу і міцну поверхню. За характером малюнка підлоги будуть дивно схожі на натуральне дерево, паркетну дошку або керамічну плитку — можливі будь-які види малюнка.
Ламінат буде стійкий до цілого ряду шкідливих факторів: ударів, механічних пошкоджень, стирання і вицвітання. Він також добре миється і з нього легко виводяться плями, що важливо для кухні. Бігаючи босоніж по теплій поверхні, дитина не застудиться-перевага перед підлогою з керамічної плитки. В додаток є можливість установки системи «тепла підлога».
Взаємини ламінату з водою – це найсерйозніша проблема при використанні таких підлог. Покриваючи восковими складами, виробники роблять його стійким до вологи. Однак шви залишаються незахищеними. Бажано подбати про них, застосувавши герметик.
Як вибрати ламінат для кухні
Ламінат може бути стійким до вологості повітря, але не витримає великої кількості пролитої води. Існує вологостійкий ламінат – води він не боїться. Коштувати такий ламінат буде дорожче. Щоб уникнути можливих неприємностей, бажано прибрати воду з поверхні ламінату протягом 30 хвилин. Дотримуючись порад фахівців, укладайте на кухні покриття 32 або 33 класу. Цей ламінат стійкий до дрібних подряпин, жиру та інших кухонних неприємностей. Якщо у вас встановлений ламінат, то про проблеми з підлогою, можна забути на 15 років.
Деякий час тому при виготовленні ламінату застосовувався формальдегід. Сучасне виробництво зробило крок далеко вперед, і цієї проблеми покупець може не побоюватися. Краще купувати продукцію відомих виробників. Наявність сертифіката якості дозволяє не турбуватися за обрану продукцію в гігієнічному плані.
У сертифікаті обов’язково зазначено, для яких приміщень він випущений. Клас Е1, присвоєний ламінату або відсутність класу говорить про те, що в його складі немає формальдегіду.