Без рубрики

Як вибрати якісний і недорогий змішувач для кухні

Вибираючи модель змішувача для кухні, слід врахувати два моменти. По-перше, його виливши, а в просторіччі кран або “гусак”, повинен бути досить високим. Адже кухонний посуд, яку доводиться мити в мийці, буває різних розмірів. Тому потрібно орієнтуватися, наприклад, на великі каструлі. По-друге, виливши змішувача повинен бути поворотним. Це особливо важливо, якщо мийка має дві секції.

Сучасні моделі змішувачів відрізняються один від одного не тільки виробником, але і конструкцією, технологією виготовлення, матеріалом і багатьма іншими ознаками. Як же вибрати хороший змішувач для кухні? Спробуємо розібратися.

Перш за все, потрібно визначитися, як змішувач буде встановлюватися: вбудовуватися в стільницю, в мийку або кріпитися на стіну.

Как выбрать качественный и недорогой смеситель для кухни

Матеріал корпусу

Матеріал, з якого виготовлений змішувач, також має велике значення. За спецзамовленням можна отримати змішувач з чого завгодно. Але для масового споживача такі вироби (Корпуси) виготовляють з металевих сплавів, кераміки або пластику. Особливо стійкі до вологи сплави латуні і бронзи. Інші частини можуть бути і з іншого матеріалу.

Одними з найдешевших вважаються моделі хромовані, хоча вони мають великий термін служби. А ось вироби з легованої сталі швидко “старіють”, та й матеріал це більш крихкий. Однак найміцнішими вважаються бронзові або латунні змішувачі, але коштують вони вже дорожче. Про такі матеріали, як граніт та інша “екзотика”, згадувати немає сенсу. Масовий споживач їх не набуває.

Конструкція змішувача

Конструкція буває однією з трьох основних: вентильна («ялинка»), одноважільна і безконтактна (сенсорна). Кожен набуває те, до чого більше звик. Мінусом вентильних моделей фахівці вважають наявність гумової прокладки, яка часто виходить з ладу. Це залежить як від жорсткості проходить води, так і від інтенсивності експлуатації. Однак з таким змішувачем точніше регулюється натиск (економія витрати води), хоча і “рухів тіла” доводиться робити трохи більше. Часто замість прокладки використовується керамічна вставка. Вона не реагує на хімічний склад води, проте “боїться” забруднення. Тому при використанні такої моделі потрібно ставити фільтр очищення.

Одноважільні вироби більш прості як в установці, так і в експлуатації. Єдина складність – потрібно звикнути до регулювання напору.

Сенсорні моделі мають як переваги, так і недолік. В корпус змішувача вмонтований датчик, який реагує на руки, що знаходяться під виливом». Варто їх піднести, і піде вода. Руки прибираються, і потік води припиняється. Такий кран неможливо забути закрити, тому і затопити сусідів знизу (по забудькуватості) не можна. Однак якщо потрібно наповнити водою, наприклад, велику каструлю, то руки доведеться весь час тримати в районі «виливу». Інакше вода просто не буде текти.

Конструкція «носика» (сопла). Деякі моделі передбачають два режими напору води. Сильніший застосовується при звичайній роботі (розбір води, миття посуду), а «щадний» (душ) використовується при миття, наприклад, ніжних ягід.

Как выбрать качественный и недорогой смеситель для кухни

Геометрія виливу

Фахівці вважають, що в ідеалі струмінь води повинна потрапляти рівно в центр миття. Це і зручність в роботі, і зменшення кількості бризок.

Вибирайте перевірених виробників

Звичайно, необхідно поцікавитися і виробником. Ринок буквально наповнений товарами з Піднебесної, а про їх якість згадувати немає сенсу. Досить якісні змішувачі виробляють європейські компанії, наприклад Damixa, Grohe, Hansa, Hansgrohe, Roca — купуючи продукцію їх виробництва, ви можете не побоюватися за якість товару.

Поділитися з друзями
Вас зацікавить:  Сіємо розсаду капусти: терміни висадки за місячним календарем і рекомендації

Залиш коментар або задай питання

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *