Ремонт

Вибираємо вбудовану техніку для кухні

Однією з тенденцій, явно характерних для сучасності, стає використання вбудованої техніки. Завдяки цьому рішенню кожен користувач може створити саме той інтер’єр, який йому найбільше хочеться отримати. По суті, в такій ситуації кухонні прилади просто «ховаються» всередині меблів, що дає широкий простір для втілення в реальності будь-яких дизайнерських задумів.

При цьому кожен елемент може так встановлюватися або повністю, або частково. Далі розповімо про те, техніку для кухні якого виробника вибрати, на які рішення звернути увагу, в першу чергу.

Про Духові шафи

Одним з найголовніших приладів на кухні можна назвати саме духовку. Особливо, якщо до неї додається ще й варильна панель.

Але в процесі ремонту кухні всі ці прилади доведеться встановлювати окремо тим, хто вибирає вбудований варіант. Втім, у вирішенні цієї проблеми немає нічого особливого. У комплектах виробники завжди кладуть інструкції, в яких весь процес описаний покроково. Але можна звернутися і до фахівців, якщо впевненості в своїх силах зовсім немає.

Ширина конструкцій може становити 45, 90, або 60 сантиметрів. У цьому вбудована техніка дуже схожа на стандартні моделі. 50-55 сантиметрів в більшості випадків становить глибина. Висота знаходиться в межах 55-60 см, але можна вибрати щось з компактних моделей на 45 сантиметрів.

Що стосується функціональності, то в цьому плані вбудовані вироби іноді перевершують стандартні варіанти. Ні в чому не поступаються їм точно. Наприклад, духовки “всередині меблів” точно так само підтримують по кілька режимів нагріву. Іноді до них додають щось на зразок Рожнів для додаткової зручності. Варто окремо згадати про спеціальні автоматичні програми, що допомагають готувати окремі страви.

Выбираем встраиваемую технику для кухни

Вибираємо вбудовується духову шафу на кухню

У більшості моделей використовуються дисплеї, що підтримують електронну модель управління. Один рівень установки дека з телескопічним направляючим елементом – стандартне, мінімальне вимоги для сучасних розробок. Як і наявність підсвічування для робочої зони.

На внутрішньому покритті використовуються спеціальні емалі, що полегшують прибирання, очищення від забруднень. Можна вибрати кілька моделей взагалі з очищення пристроїв.

  • Піролітична. Коли активується функція очищення, температура всередині стає досить високою. Через що будь-які забруднення просто перетворюються в золу, повністю випалюються.
  • Каталітичний. Духовка очищається від бруду сама, разом з процесом приготування їжі
  • Традиційний. Зазвичай використовується в бюджетних моделях

Характеристики духових шаф

У сучасних моделях часто ставлять дверцята з подвійним склінням. Але є варіанти, де стекол може бути навіть три або чотири. Це потрібно для того, щоб меншою була температура зовнішньої поверхні, показник по тепловтрат. Щоб зберегти меблі, що контактує з пристроєм, застосовують систему з тангенціальним охолодженням. Крім того, це забезпечує стабільну роботу електроніки всередині.

Зрозуміло, вартість техніки залежить від того, скільки в ній додаткових аксесуарів і можливостей, функцій. Є й інші фактори, що впливають на ринкову вартість того чи іншого приладу. Наприклад, від того, як здійснюється позиціонування бренду на ринку. Різниця між моделями від декількох виробників може бути істотно, навіть якщо функціональність залишається приблизно однаковою. І розкид цін буває великим. Окремі бюджетні моделі від Zanussi і Candy, Gefest і Indesit. Але є і елітні моделі від Gaggenau, Miele.

Варильні поверхні

Можна назвати цю варильну поверхню частиною плити. Без неї і вентиляційного короба теж важко обійтися на будь-якій сучасній кухні. В даний час можна вибрати модель з будь-якими особливостями:

  1. Комбінований варіант
  2. Електричний склокерамічний індукційний
  3. Електричний склокерамічний
  4. Електричний, з традиційними нагрівачами на основі з металу
  5. Газові типу «газ на склі»
  6. Традиційний газовий

Різним буває і кількість конфорок. Так в пристроях називаються зони, що відповідають за нагрів. Звичні всім моделі – з чотирма. Але іноді можна купити вбудовану техніку, де зона нагріву всього одна. Їх може бути шість, п’ять, три або дві…

Головне, про що слід пам’ятати – залежність розміру приладу від кількості зон нагріву. 60 сантиметрів – стандартні габарити класичних моделей з чотирма конфорками.

На що звернути увагу?

Купуючи навіть класичну модель з чотирма конфорками, можна звернути увагу на кілька важливих факторів. Наприклад, самі конфорки повинні володіти різними показниками потужності, розмірами. Добре, якщо будуть присутні конструкції «потрійний корони», «подвійний корони». Це необхідно, щоб можна було використовувати більше посуду під час приготування їжі. Крім того, така будова сприяє прискоренню процесів приготування, рівномірному розподілу теплової енергії.

Выбираем встраиваемую технику для кухни

Оснащуємо кухню індукційної варильною панеллю

Звернути увагу можна і на таку функцію, як автоподжиг.

  • Може бути автоматичним повністю. Тоді необхідно повернути регулятор інтенсивності роботи конфорки, щоб включити його.
  • Або для активації натискається окрема кнопка.

Присутні має і функція, яка називається «Газ-контроль». Подача газу перекривається відразу, якщо полум’я загасає випадково. Бажано наявність чавунних решіток над конфорками.

Конструкції зазвичай виготовляються або з нержавіючої сталі, або з металу, покритого емаллю. А ще є так званий «газ на склі». Панель із загартованого скла розміщується під конфорками, внизу. Використовують і панелі склокерамічні, але набагато рідше.

У магазинах звичайні чотириконфорочні моделі можуть мати невелику вартість. Якісні варіанти з доступною вартістю пропонують вибрати Indesit, Gefest, Candy, Hotpoint-Ariston, Zanussi, Hansa, BEKO. Restart-найвідоміший бренд, представлений в цій групі.

Варильні вбудовані моделі

Такі рішення особливо популярні серед покупців, чия кухня обмежена обмежена в метражі. Вони часто купують і техніку індукційного типу. Вона підтримує електронне управління, деякі моделі бувають сенсорними. Присутня світлова індикація для всіх режимів і функцій, окремий дисплей для виведення всіх важливих показників.

У такої варильної поверхні теж важлива наявність зон нагріву з різним діаметром, потужністю. Тоді можна буде використовувати більше різного посуду в процесі приготування. Найкраще вибирати конструкції, де хоча б одна зона нагріву має два-три контури. Зручні моделі – з овальними розширеннями у конфорок. Для сучасних користувачів вельми корисною виявиться можливість швидкого нагріву.

Популярність набирають моделі, де чітке розмежування між зонами нагріву просто відсутні. Коли посуду немає на індукційній поверхні, виріб все одно не може нормально працювати. Тому можна створювати зони і з великими площами.

І тоді у користувача з’являється більше свободи щодо розміщення посуду. Завдяки цьому процес готування стає набагато легше.

Звичайний елемент в таких моделях-індикатори і датчики, що показують залишкове тепло. Завдяки цьому покупець побачить, якщо зона нагріву охолола ще не до кінця. Залишкове тепло можна використовувати для того, щоб зберігати досить високу температуру у конкретного блюда.

Дорогі моделі відрізняються від більш доступних тим, що мають цикли-програми напівавтоматичної дії, завдяки яким процес приготування стає у багато разів простіше. Наприклад, пристрій може контролювати процес закипання рідини. Або автоматично розпізнавати, чи є на поверхні посуд. Дуже зручно наявність таймера, здатного працювати в декількох режимах.

Вбудовані комплекти

У даному випадку покупець відразу набуває як саму варильну поверхню, так і духову шафу. При цьому джерело нагріву у обох приладів буде однаковим. Найчастіше в цій ролі виступають електрика, газ. На панелі управління знаходяться елементи, що дозволяють повністю контролювати роботу.

З одного боку, це дуже зручно. В одній частині конструкції знаходяться всі органи, що відповідають за управління. Але може статися і так, що при виході з ладу тільки одного з них доведеться міняти і якісь сусідні. Функціональність і тип приладів впливають на їх кінцеву вартість. Випуском класичних вбудованих комплектів займаються Neff, BEKO, Kaiser, Hansa.

Вбудовувані холодильники

Навіть цей пристрій можна легко заховати всередині кухонних меблів, якщо виникає необхідність. Форм-фактор не має значення, покупець може вибрати будь-який доступний варіант. Однокамерні, двокамерні, з морозилкою знизу – будь-яке рішення ідеально впишеться в інтер’єр. Немає ніяких варіантів і для рішень типу French Door, Side-by-Side.

Выбираем встраиваемую технику для кухни

Купуємо на кухню вбудований холодильник

За функціональністю вбудовані різновиди техніки нічим не відрізняються від окремо розташованих моделей. При їх виробництві використовуються найсучасніші технології, що дозволяють довго і якісно зберігати будь-які продукти, навіть якщо вони вимагають особливих умов. Присутні функції охолодження, заморожування в робочих камерах без утворення інею. Для продуктів є кілька окремих зон свіжості. Охолоджене повітря так циркулює всередині обладнання, щоб рівномірно розподілятися по всьому простору.

Правда, коштувати вбудовані холодильники можуть більше, ніж їх звичайні аналоги. Вибір марок теж великий: Liebherr, Whirlpool, Gorenje, Hotpoint-Ariston, Electrolux, Bosch і так далі. Перед покупкою важливо заздалегідь розуміти, де саме будуть встановлювати техніку. Вбудовувані холодильники можуть мати трохи менші габарити, ніж звичайні моделі.

Вбудована посудомийна машина

Не всі, але дуже багато встигли по достоїнству оцінити переваги, які дають їм посудомийні машини. І таке задоволення не зобов’язане бути дорогим. Відмінні показники по чистоті посуду показують і бюджетні рішення.

  1. Якщо варіанти, які вбудовуються повністю. Панель управління у них закрита. «На ребрі» дверцята зосереджуються всі елементи управління. Їх можна побачити і використовувати, тільки коли дверцята відкриті.
  2. Можна придбати пристрої з панеллю керування фронтальною. В такому випадку декоративна панель не закриває дверцята повністю.

А ще їх можна розділити на кілька типів в залежності від розмірів.

  1. Компактний. З шириною в 50-55 сантиметрів, висотою до 45
  2. Вузький. Висота – 85 сантиметрів, ширина – 45-50
  3. Повнорозмірні. Показник висоти-85 см, ширини – близько 60

Компактні вбудовані моделі можуть вмістити до 5-6 комплектів посуду. Вузьких вистачає на 9-10, повнорозмірних – на 15-16.

У цих моделей немає ніяких відмінностей від звичайних по функціональності, це стосується і будь-який інший вбудованої техніки. Вони підтримують по кілька програм миття, загальна кількість яких залежить від конкретних моделей. Варто відзначити і набір додаткових функцій: таймер відстрочки старту, автовизначення типу миючого засобу.

Окремою особливістю можна назвати технологію «промінь на підлозі», наприклад. На підлогу проектуються кольорові індикатори, поки машинка продовжує працювати. Так покупці бачачи час, який залишається до кінця процедури.

Выбираем встраиваемую технику для кухни

Оснащуємо кухню вбудованою посудомийкою

Мікрохвильові печі

Цей прилад теж давно став незамінним на кухні. І його теж легко заховати в кухонні меблі.

Зустрічаються багатофункціональні моделі, з грилем, так звані «соло». Всередину меблів зазвичай йде вся конструкція цілком, на поверхні залишається тільки панель управління і дверцята. Що стосується технічних показників, то більшість моделей мають висоту в 32-40 см, 50-60 см ширини, 20-25 літрів обсягу робочої камери.

Зустрічаються і більш місткі варіанти, з великими габаритами. Зазвичай використовується електромеханічне, або повністю електронне управління.

Выбираем встраиваемую технику для кухни

Встановлюємо вбудовану мікрохвильовку

Про особливості пароварок

Сегмент вбудованих пароварок протягом останніх декількох років продовжує активно розширюватися. Цей прилад набагато зручніше в експлуатації, якщо порівняти зі звичайною «етажеркою», традиційною і окремо стоїть моделлю. Сучасні конструкції максимально спрощують процес приготування їжі, у той же час, даючи користувачеві велику свободу щодо втілення різноманітних ідей.

Наприклад, з точністю до градуса можна встановлювати температуру їжі, в кожному окремому процесі. Для розморожування і приготування продуктів є маса автоматичних режимів. З нержавіючої сталі зазвичай виконується робоча камера. Додається окремий резервуар для збору конденсату, зайвої рідини.

Виробники часто дають нам можливість підключати ці пристрої відразу до основної системи водопостачання. Окремо хочеться сказати про багатоступеневих системах безпеки, котролі якості води, програмах автоочищення. Вартість приладів починається з двох десятків тисяч.

Вибираємо кавоварку на кухню

Тут бюджетних варіантів чекати однозначно не варто. Не може бути дешевим задоволенням якісний пристрій, що підтримує кілька режимів приготування улюбленого напою. Вартість моделей збільшується ще й за рахунок можливості вбудовування.

Найкраще купувати кавомашини, у яких є функція автоматичної діагностики. Так покупці зможуть зрозуміти, чи потрібно доливати воду в резервуар, і коли. Обов’язкова наявність програм з самоочищення.

Пральна машина на кухню

В даний час ринок переповнений автоматизованими моделями, вони складають більшість. Злив і Підігрів, Затока води-ось дії, які здійснюються в даному випадку автоматично. При цьому можна запрограмувати момент, коли пристрій переходить від однієї програми до іншої.

Нещодавно випускали машини, що підтримують велику кількість програм. Іноді їх було 20 і більше. Але дослідження показали, що користувачі вибирають тільки близько десятка можливостей. В домашніх умовах досить мати можливість працювати з декількома матеріалами: шерстю і синтетикою, льоном, бавовною.

Выбираем встраиваемую технику для кухни

Купуємо пральну машинку на кухню

FUZZY CONTROL – одне з найпопулярніших ий за останні кілька років. У барабан можна завантажити будь-яку кількість білизни, яка не перевищує допустиме навантаження. Далі засипається порошок, вказується температура і відповідний вид прання. Машина сама підраховує час, необхідний для завершення програми. Вона сама враховує, скільки його має піти для того, щоб підняти температуру на потрібний рівень. І кількість води завантажується автоматично, відразу в потрібних пропорціях.

Число оборотів барабана при віджиманні-показник, досить важливий для багатьох. Краще вибирати моделі з декількома режимами, так легше працювати з різними видами тканин. Наприклад, якщо можна встановити показник в межах від 400 до 1000 оборотів в хвилину. Але великими швидкостями не рекомендується захоплюватися. З-за цього білизна може зіпсуватися, особливо, тонке і старе.

Як зробити правильний вибір?

  1. Замовити все в комплексі. Це означає, що всі необхідні предмети купуються відразу. Таку послугу зараз надають багато компаній. Вони навіть можуть подбати про те, щоб вся техніка була одного бренду. Таке рішення вважають ідеальним для будь-якого інтер’єру. Покупцеві залишається тільки вибрати колір, розмір. А решту можна довірити професіоналам.
  2. Придбання тільки кухонних меблів. А побутові прилади підбираються окремо. У тому числі, за функціоналом, зовнішнім виглядом.

Зрозуміло, перший спосіб доступніше і зрозуміліше. Замовник сам практично нічого не вирішує. Досить позначити розмір і фон, інше зроблять виконавці. Але тоді не варто пред’являти претензій до будь-якої моделі техніки і говорити про те, що вона не подобається. А ось у другому випадку на плечі замовника лягають абсолютно всі проблеми. Але зате є можливість підібрати саме те, що хочеться, при наявності конкретних побажань.

Поділитися з друзями

Залиш коментар або задай питання

Ваш адрес email не будет опубликован.

Adblock
detector